Pagini

marți, 21 iunie 2011

Un inceput de roman... (Part II)

Lacrimile Danei curgeau cu aceeasi viteza cu care ea gonea pe strazile din Bucuresti. Trebuia sa se descarce inainte sa ajunga la spital caci acolo trebuia sa fie tare pentru Angi. O gasi stand nemiscata pe scaunul, privind automatul de cafea. 
- Dana, este numai vina mea! zise Angi izbucnind in plans. Dana nu zise nimic, ci o lua in brate si incerca sa o linisteasca. 
Dupa 10 minute, cele doua prietene parasira spitalul. In masina se asternu o liniste mormantala. Priveau amandoua la soseaua ce fugea sa se ascunda sub masina fara a avea vreun gand anume. Mintea le era golita de durere. Una pierduse ceea ce iubea cel mai mult pe lumea aceasta, iar cealalta avea sufletul sfaramat vazandu-si prietena cum sufera. 
Mersera din inertie, caci nu-si dadura seama cand au ajuns acasa. Au urcat in liniste, cu ochii atintiti in pamant, fiindu-le indiferente privirile vecinilor curiosi care incercau sa ghiceasca ce le provoca acea suferinta enorma. 
Ajunse in apartament, Angi cazu in genunchi si incepu sa planga cu sughituri. Simtea cum zeci de lanturi ar fi fost prinse de corpul ei, iar in acel moment o masinarie tragea de ele si o despica in bucatele. Simtea cum tot aerul din casa nu ii ajungea ca si cum cineva o sugruma. Se invartea toata casa cu ea. Pe masuta de la intrare era o rama cu poza lor. O lua si o stranse la piept cu toata forta, incat o facu bucati. Mainile ii cazura grele in poala. Se taiase in geamul de la rama, dar ea nu simtea nimic. Era doar durerea aceea acuta din interiorul ei. Coplesita de toate cele intamplate, nu mai rezista si cazu in nesimtire.
Se trezi dupa ceva timp, in pat. Dana era langa ea. Deschise ochii, dadu sa se ridice, dar nu reusi. Abia atunci incepu sa simta durerea provocata de taieturi. Lasa capul la loc pe perna, inchise ochii la loc si ofta. Cu o voce soptita ii zise Danei:
- Cauta in spatele cartilor de pe al doilea raft din biblioteca. Vei gasi un caiet cu coperti de piele. Ia-l si citeste-l. Apoi fa ce vrei cu el. 
- Ce reprezinta?
- Vei vedea.

Va urma...

Un comentariu: